Συχνές Ερωτήσεις & Χρήσιμες Απαντήσεις

 • Τι γίνεται σε περίπτωση εγκλωβισμού ενός ατόμου;

  Στους υδραυλικούς ανελκυστήρες υπάρχει αυτόματος απεγκλωβισμός. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ο ανελκυστήρας που σταματάει την κίνησή του, κατέρχεται αυτόματα στην στάθμη του αμέσως κατώτερου ορόφου. Σε περίπτωση βλάβης έρχεται τεχνικός και μέσω της χειραντλίας που βρίσκεται στο μπλοκ βαλβίδων απεγκλωβίζει το άτομο. Στους μηχανικούς ανελκυστήρες ο αυτόματος απεγκλωβισμός δεν υπάρχει αλλά μπορεί να τοποθετηθεί ως έξτρα εξάρτημα.
 • Πόσο ασφαλείς είναι οι παλιοί ανελκυστήρες;

  Επειδή ο ανελκυστήρας έχει να κάνει με την καθημερινή μετακίνηση ανθρώπων, τα θέματα ασφαλείας είναι υψίστης σημασίας. Κάθε μηχάνημα είτε είναι καινούριο ή παλιό μπορεί να μην είναι ασφαλές αν δεν πραγματοποιείται σωστά η μηνιαία προληπτική συντήρηση ή αν τα εξαρτήματα δεν είναι πιστοποιημένα. Ειδικότερα ο κίνδυνος βλαβών, απορρυθμίσεων και ατυχημάτων είναι μεγαλύτερος σε ανελκυστήρες παλαιού τύπου. Στις περιπτώσεις αυτές πολλά εξαρτήματα έχουν υποστεί φθορές λόγω πολυχρησίας και χρειάζονται επισκευή. Για το λόγο αυτό η Ε.Ε. συστήνει ριζική αναπαλαίωση του ανελκυστήρα κάθε 20 χρόνια για μέγιστη ασφάλεια.

 • Πώς θα ξεπεράσω την κλειστοφοβία;

  Η θεραπεία της κλειστοφοβίας είναι εξατομικευμένη και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κίνητρο του ίδιου του ατόμου. Ενδείκνυνται η Γνωσιακή ψυχοθεραπεία και η θεραπεία Συμπεριφοράς, οι οποίες διαθέτουν τεχνικές που εστιάζουν στην αλλαγή των δυσλειτουργικών εκείνων σκέψεων και συμπεριφορών πάνω στις οποίες χτίζεται ο φόβος των κλειστών χώρων. Οι κύριοι στόχοι της θεραπείας είναι η άμβλυνση του φόβου, η εξάλειψη της φοβικής αποφυγής, και η επακόλουθη βελτίωση της λειτουργικότητας.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

περισσότερα

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • Βασ. Δεληγιάννη 72, Μεταμόρφωση
 • 210 2856570, 210 2825859
 • info[at]xasiotis.com
 • www.xasiotis.com

NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε για τα τελευταία νέα.